A Kongreszusi Iroda elérhetőségei

Klingelhöferstr. 4
10785 Berlin, Németország

Tel.: +49 30 59 00 91 913
Fax: +49 30 59 00 91 917
e-mail: info(at)efbs2016.org

Szponzorok:

Keretprogram

2016. október 19. szerda

19:00 óra

Köszöntő fogadás a kongresszus résztvevői és vendégei számára

a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty termében, ami talán egész Budapest legszebb rendezvényhelyszíne. Dresszkód: business/laza elegáns  

 

 

2016. október 20. csütörtök

18:00 óra

Esti rendezvény a kongresszus résztvevői és a vendégek számára

Klasszikus koncert a Vigadó hangversenytermében és ünnepi vacsora
Dresszkód: business/elegáns

A Pesti Vigadó 1859 és 1895 között épült. Ez az épület már az ifjabb Johann Strauss, Mascagni, Dvořak, Debussy és Arthur Rubinstein által vezényelt hangversenyeknek is adott otthont. Dohnányi Ernő ebben az épületben adta első szólókoncertjét, illetve itt lépett fel először Bartók Béla 1905-ben és Fischer Annie 1932-ben. Richard Strauss több alkalommal is vezényelt a Vigadóban és Prokofjev zongoristaként lépett fel itt.

A Vígadó nagyterme az ott látható szobordíszítések 2014-es átfogó  restaurálását követően ismét eredeti pompájában fogadja a látogatókat. A restaurálás során az előcsarnok és a lépcsőház is visszanyerte eredeti szépségét.

Ide kattintva további érdekességeket tudhat meg az EuBV XVIII. Európai Kongresszusa alkalmából a Pesti Vigadóban megtartandó rendkívüli koncertről.

A Vigadóban a Mozart és Beethoven műveit bemutató klasszikus koncertet követően a kongresszus résztvevőit és a vendégeket ünnepi vacsora várja.

 

Választható keretprogram a kongresszus résztvevőit kísérő vendégek számára

2016. október 20. csütörtök

Kérjük a résztvevőket, hogy részvételi szándékuk rögzítésekor válasszanak az alábbi kísérő személyek számára szóló két program közül: 

A) Séta a várnegyedben
A jelentkezők a budavári siklóval mennek fel a várnegyedbe, ahol gyalogosan tekintik meg a fontosabb nevezetességeket a Bécsi kaputól a Szent György térig. A Várhegyet hallva sokan csak a királyi palotára gondolnak, pedig a történelem során többször teljesen megsemmisült, nagyrészt barokk stílusú várnegyed ennél sokkal több érdekességet is kínál. A Mátyás templom megtekintése természetesen része a sétának.

A résztvevők 10.00 órakor indulnak a kongresszusi szállodából. A program egy könnyű ebéddel zárul. A résztvevőknek kényelmes lábbeli viselete ajánlott.

 

B) Parlamenti látogatás
A 268 méter hosszú országház a brit parlament épületének, a Westminster-palotának a mintájára épült neogótikus stílusban Steindl Imre tervei alapján. Az építkezésen, amely 1885-ben kezdődött, körülbelül 1000 munkás összesen több mint 40 millió követ, ebből mintegy félmillió drágakövet és 40 kilogramm aranyat használt fel. Az építkezés az 1896-os millenniumi ünnepségek keretében lezajlott megnyitót követően még 1904-ig tartott.

A résztvevők 9.30 órakor indulnak a kongresszusi szállodából. A program egy könnyű ebéddel zárul.